You Are Viewing

A Blog Post

Wat dingetjes

Het is vijf voor twaalf (letterlijk, niet figuurlijk) dus ik moet hartstikke naar bed, maar eerst nog even dit.

– Hoe stom is het dat er heel vaak ‘letterlijk’ gezegd wordt, terwijl het juist niet letterlijk bedoeld wordt? ‘Dan kan je letterlijk wel door de grond zakken.’

– Dominique van der Heyde en Annet de Jong hebben een soort Borgen-boek geschreven. HOE TOF IS DAT. Kopen kopen kopen lezen lezen lezen (het wordt een trilogie). Zie: Morten.

– Op Leesplein gaan we deze zomer weglezen. De wereld uit, de fantasie in. Magische boeken. Het is zo leuk om dat voor te bereiden! Maar eerst: de Maand van het Spannende boek met een interview met de-man-met-de-zonnebril Paul van Loon. Die al dertig jaar schrijver is, vast al een miljoen interviews gegeven heeft en toch heel aardig was. (Al dertig jaar schrijver? Hij is toch net vijfendertig? Nee, echt. Zie: Paul van Loon.) Online op 1 juni.

– Op de school van Sophie pakken ze de boel aan. De letterlijke en figuurlijke rommel, de hele bliksemse boel. Komende maand gaat er een team leerkrachten, ouders en kinderen de wildste en beste ideeën bedenken. Sophie voelt zich een ultraVIPkind dat ze mee mag doen (nog iets meer dan anders, ja). ‘Jij hebt ook zoveel plannen in je hoofd’ zei haar kinderdagverblijf-juf toen ze nog geen drie was, en oh, die had gelijk.
Haar huidige juf heeft trouwens minstens zoveel ideeën (we <3 Elise). Zelf archeologische opgravingen doen, een insectenhotel bouwen, muziekinstrumenten uit Indonesië leren bespelen, steden knutselen voor aardrijkskunde en zelf getal zijn in de levende getallenlijn. Was ik nog maar acht.

Dit is mooi zeg.

– WOW!! Heb je OOIT zo’n OVERWELDIGEND Amerikaans filmpje gezien???!? NEVER!!
Maar toch, vrij briljant idee. Vanwege het feit dat de bedenkers eigenlijk Dharma’s ouders Abby en Larry zijn en elkaar als peuters al kenden, geef ik dit project 100% kans van slagen. GOTTA LOVE ‘EM!

– Mijn nieuwe columnistencrush is (naast Esther Gerritsen, VPRO-gids, en Margriet Oostveen, nrc.next) Sheila Sitalsing, de Volkskrant. Niet echt een ontdekking, ik weet het. Maar ze is goed.

– Ik ben heel benieuwd of die nieuwe hoofdredacteur van Opzij inderdaad een suffe muts is (pardon, creatieve bakfietsmoeder uit Amsterdam-Zuid) of dat ze een inspirerend feministe zal blijken. Hadden ze Simone van Saarloos maar aan het roer gezet!

Slaap lekker!

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht