You Are Viewing

A Blog Post

Heel veel verhalen

Niet naar een vrijgezellenfeest gaan omdat het 100 euro zou gaan kosten en ik dat eigenlijk niet kon missen, dat herinner ik me nog prima. Net als de keren in mijn studententijd dat ik drie dagen lang pannenkoeken at tot de StuFi weer binnenkwam. Ging lopen of liften omdat mijn fiets kapot was, en de fietsenmaker er even niet af kon. Maar dat was altijd tijdelijk. Dat had ik waarschijnlijk zelf ook kunnen voorkomen, als ik aan het begin van de maand verstandiger was geweest.

Echte armoede is een heel ander verhaal. Nee, het zijn heel veel verhalen. Over opstapelende zorgkosten, over onverkoopbare huizen, over zzp’ers zonder opdrachten, over je kinderen geen eten kunnen geven, over hypotheken met restschuld. Over schaamte. Vaak verborgen verhalen. Heel vaak ook verhalen waarin de hulpverlening tekort schiet, want het zijn andere situaties dan we gewend zijn. Ze vallen buiten de regeltjes en buiten de boot.

Voor GroenLinks Renkum werkte ik de afgelopen tijd aan dit filmpje. Jitske Jonkman van Triggerfilm heeft er een prachtig product van gemaakt, en mijn eigen Hardy maakte de muziek.

 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht