You Are Viewing

A Blog Post

Rijp

Ik begon met mijn website toen ik al vijf jaar freelancer was. De aanleiding was dat mijn grootste opdrachtgever overwoog te stoppen met het product dat ik maakte, en ik vond dat ik voorbereid moest zijn op een nieuwe tijd van opdrachten vergaren. Dat herinner ik me weer nu ik dit schrijf. Omdat het nu gebeurd is.

Het is de kroniek van een aangekondigde dood. Vijf jaar geleden was er misschien voor het eerst sprake van het stoppen van Leesplein, toch was het plotseling en pijnlijk, aan het eind. Zo pijnlijk dat ik besloot niet meer naar klussen te hengelen voor Jeugdbibliotheek.nl, de site die Leesplein opvolgt. Hoewel, eigenlijk kwam het door de laconieke reactie van mijn man.

Hij zei: ‘Dan kan je nu eindelijk eens je boek gaan schrijven.’ Eigenlijk zei hij niet ‘boek’ maar ‘bestseller’. Dat woord gebruikt hij in dagdromen over vroege pensionering in een Zweeds zomerhuisje, mogelijk gemaakt door een jackpot/bestseller/zomerhit. Maar hij bedoelde niet dat ik een zak geld bij elkaar moet gaan schrijven, hij bedoelde dat er nog een droom ligt te wachten.

‘Later, als ik boven de veertig ben of nog ouder, dan is de tijd daar rijp voor,’ was mijn antwoord als mensen vroegen naar zulke ambities. Nu ben ik eerlijk gezegd nog net niet boven de veertig, en vind ik veertig ook niet meer zo oud, maar de laconieke man heeft gelijk: de tijd is rijp.

Ik geef mezelf opnieuw een half jaar cadeau. Daarna hoeft er nog geen contract of manuscript te zijn, maar wel het besef dat ik met iets zinvols bezig ben. We gaan het zien.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht