You Are Viewing

A Blog Post

Ozelwozelspeezie

Mijn ouders draaiden vroeger graag Lori Spee. Wij zongen dat mee. Vier meisjes die geen Engels konden, maar wel elke noot en elke klank van die ene plaat uit ons hoofd kenden. Wij zongen het zoals wij het verstonden. Ozelwozelspeezie is een van de ‘zinnen’ die me bij is gebleven.

Ik heb het opgezocht, het kwam uit Dreamland. Ik twijfelde even of ik de echte tekst wel wilde weten, wat als het heel stom was? Het is: Rollercoaster crazy. Ik vind Ozelwozelspeezie net zo goed. Maakt ook het sentiment prima duidelijk: het is gewoon getikt. Spaced out. Ozelwozelspeezie of rollercoaster crazy.

Lori Spee twittert boos tegen de nieuwe president van Amerika, zo kwam het dat ik opeens aan haar dacht en aan onze eigen versies van haar liedjes. Ik zit aan twitter gekluisterd vanwege het nieuws, ondanks dat ik wegzink in een kleine depressie omdat er zoveel vreselijks gedaan wordt door mensen tegen andere mensen. Elke dag is het presidentschap van Trump nog erger dan ik gevreesd had – en ik vreesde al flink.
En elke dag zeggen ook Nederlandse politici ergere dingen. Dingen die tegen de universele rechten van de mens ingaan, tegen de rechtstaat, de democratie, de grondwet. Dingen die mij doen geloven dat er een derde wereldoorlog komt en dat de mensheid helemaal niet leert.

Waarom lees ik het de hele tijd? Waarom ga ik niet wat anders doen? Dat doe ik soms ook. Even Lori Spee googelen. Werken. De kinders voederen. Maar dan gaat het gewoon door, daarbuiten. Voor die andere mensen. Dus ik wil het weten, ik moet het weten. Onze boosheid hierover is het enige dat kan voorkomen dat Nederland straks net zulke keuzes maakt. Dat de haat die hier nu gekweekt wordt, omgezet wordt in echte maatregelen van een gekozen regering.

Het is rollercoaster crazy wat er gebeurt op dit moment. Waar de mensheid opnieuw toe in staat is. Ozelwozelspeezie.

P.S. Ik lees nog eens de songtekst na en het is gewoon ‘Rollercoaster thrills’. Ik doe nu even net of dat niet waar is, want waar komt die speezie dan vandaan? En hoe kan ik dit blogje er dan aan ophangen? (En was ik net blind ofzo?) Ik doe even mijn kop in het zand op dit punt.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht