You Are Viewing

A Blog Post

Kleurentorentjes of surfen

Maandagochtend, het land is weer aan het werk. Mijn kind zit op school, klusjes liggen als stapels was door het huis en mijn hoofd. Maar daar is dan die peuter, die gewoon een potje kleurentorentjes wil doen. Of even een stukje fietsen. Zo deed ik dat altijd op maandagochtend. Met haar kon ik het grote moeten bezweren. Een kind moet nu eenmaal ook aandacht, waarom zou ik me daartegen verzetten en de administratie gaan doen?

Maar nu is ze wennen. Wennen op school, je weet wel, dat een kind vol blije verwachting in de klas zit en haar ouders voor het raam staan te zuchten dat alles zo snel verandert.
Het is al de derde keer vandaag, dus ik ben een beetje gewend aan het wennen. Ik sta niet meer bedremmeld in de gang van de school, zoekend naar een aanleiding om te blijven. Ik heb dingen bedacht om te doen. Ik maan mijn man om zich aan de administratie te zetten. En ik ga lekker een rondje surfen. Doe je mee?

  • J/M voor Ouders heeft een blog waar ik Sanne Kloosterboer volg, die schrijft over haar gehandicapte kind, en ook graag de ervaringen lees van een stiefmoeder en een journaliste met een hoogbegaafde zoon. Zeer de moeite van het teruglezen waard: dit pleegouderblog.
  • Vandaag stemt de Eerste Kamer over de nieuwe Jeugdwet. Ik denk dat hij er wel door komt, al had ik liever uitstel, betere voorbereiding en minder bezuinigingen gehad. Eerste Kamerlid Tineke Strik en onze lijsttrekker Charlotte de Roo schreven er een opiniestuk over.
  • Ik kijk wekelijks wel even naar de housetours op Apartment Therapy voor wat interieur-inspiratie. Veel gevarieerder dan al die wit-met-vintage-details-huizen in de Nederlandse woontijdschriften, en zonder geneuzel over de allerduurste designproducten die je echt moet kopen.
  • Dit fantastische stuk verwoordt hoe ik aan de Olympische Spelen begon. Of eigenlijk niet begon, want ik heb nog geen minuut gekeken en ik weet ook niet hoeveel medailles ‘we’ al hebben. Ik heb alleen de gelakte nagels van Ireen Wüst in de krant gezien.

Is het al middag? Nee? Misschien moet ik toch even een was draaien en dat interview van morgen voorbereiden.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht