You Are Viewing

A Blog Post

Hypnose

Autoteile Unger. Een bedrijf. Woorden die een betoverend effect op mij hebben. Woorden die in mijn hoofd bij ozewiezewoze en shalom chaverim opgeborgen zijn – in het vakje ‘alleen een gevoelsmatige betekenis’. Als mijn man zegt dat hij naar au-too-tij-le-oen-ger gaat, zingt dat. Er komt geen boodschap binnen, maar mijn hoofd tintelt prettig. Spint, zo je wilt.

Ik heb dat ook als iemand dialect spreekt of een duidelijk accent heeft. Een vlaming, daar kan ik uren naar luisteren zonder een woord op te vangen. Het is pure ontspanning. Hypnose. ASMR. De brillenmeneer waar ik een zonnebril bestelde had meterslange benen, een vriendelijk-verlegen voorkomen en een accent om een puntje aan te zuigen. Het afstellen van mijn bril kon me niet lang genoeg duren en bracht me meer rust dan een hoofdmassage bij de kapper.

Je zou zeggen dat ik slim ben geweest door met een Duitser te trouwen. Eentje die Autoteile Unger uitspreekt zoals het hoort, en een beetje snel en slordig. Ik knik afwezig. Au-to-tei-le-oen-ger.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht