You Are Viewing

A Blog Post

Fantastische stofwolken

Het is april. De eerste maanden van het jaar zoefden voorbij. Ik knipperde even en toen had ik het gemist, maar ze lieten stofwolken achter als bewijs.
Er was een zondag in maart dat mijn zus onaangekondigd langskwam met zelfgebakken taart. Ik had geen tijd om jarig te zijn, maar zij deed daar niet aan mee. Mijn overbuurvrouw hetzelfde laken een pak. Ik was natuurlijk weer niet thuis, maar zij liet tulpen en nog meer zelfgebakken appeltaart voor me achter op de keukentafel. De fantastische stofwolken van een voorbijgezoefde verjaardag.
En dan die donderdagavond, toen mijn man zijn voetbaltraining liet schieten om mij ‘Dat verklaar en beloof ik’ te horen zeggen. Leuk was dat, met nog meer bloemen en alweer een borrel.

Kaats verjaardag zoefde gelukkig niet, die huppelde. Zingend, met indianentooi op het hoofd, links en rechts proppen papier achterlatend danste de vierde verjaardag van het vrolijkste kind ter wereld langs. Ze genoot ervan, wij ook. Ze begon haar schoolcarriĆØre met een week vakantie, heel typerend. Lekker logeren, spelen spelen en spelen.
Grappig genoeg heeft zij het minst last van de rondvliegende moeder met de vele afspraken buitenshuis. Oppassen die komen en gaan terwijl zij slaapt, vindt ze hilarisch. ‘Mama moet gewoon even vergaderen joh,’ sust ze Sophie. Misschien een bijverschijnsel van al die bijeenkomsten die ze van achter haar legokist meemaakte op vrijdagochtenden dat ze nog drie was.

Sophie heeft haar momentjes nodig. Mijn volledige aandacht voor haar zeer bloeiende leesontwikkeling, juichen en vieren dat ze het weektaak-monster eindelijk begint te verslaan, bij haar in bed in slaap vallen om half acht, en tussendoor veel vrijheid geven. Het is liefdevolle verwaarlozing waar ze gretig gebruik van maakt om heel snel groot te worden.

Er zit veel meer tijd in een dag dan ik altijd dacht. En er is zoveel leuks in deze wervelwind, ik neem het er graag bij. Storm maar, zoef maar, ik doe lekker mee.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht