You Are Viewing

A Blog Post

Mooie dingen om te lezen

Ik ben vaak het liefst alleen, met een mooi artikel of verhaal. Andere mensen die zelf iets lezen en daarover vertellen, aan wie ik stukjes voorlees en zij aan mij, die heb ik wel graag om me heen. Maar mensen zonder boeken in huis, zonder krant of zonder interesse in wat daar zoal geschreven staat, die begrijp ik niet. Ik word diep gelukkig van nieuwe inzichten door wat ik lees.
Bijna nog mooier zijn de stukken die precies verwoorden wat ik vind en voel, maar zoveel beter dan ik het kan zeggen. Beter opgeschreven dan ik het zelfs kon denken.

Lees eens deze column van Femke Halsema, over dat het moeilijk maar verkieslijk is om democratische rechten te verlenen aan afschuwelijke misdadigers. Breivik gaat studeren

Iets minder vernieuwend maar niet minder waar: we vertellen onze vrienden te weinig dat ze goede ouders zijn. En het is een van de beste dingen die je gezegd kunnen worden. You are a good mama

Vandaag in nrc.next zegt Jeroen van der Klis wat ik ook al jaren voel: na elf jaar zeggen-wat-je-denkt is het weer tijd voor denken-voor-je-wat-zegt. Doe de vuilcontainer die Pim opende nu maar weer dicht (alleen voor abonnees of voor €0,89).

Dat fantastische artikel dat me eindelijk duidelijk maakte waar het nou precies om gaat in de pensioen-discussie. Dat kent iedereen vast allang, en zo niet, LEES HET en je wordt meteen veel slimmer. Pensioentechnisch dan. Beste 60-plussers en het vervolg, het antwoord van de schrijfster op alle reacties.

Verder aanbevolen: de columns van Margriet Oostveen, niet online maar binnenkort wel gebundeld. Knus (Sinterklaas, let u op?) en al wat Esther Gerritsen schrijft in de vpro-gids, of ook gebundeld. Ik ben vaak heel kort dom

Oh ja, en De week waarin, van Robert van der Griend en Sander Donkers. Elke uitgave opnieuw het hoogtepunt vande Vrij Nederland (een tijdschrift dat ik, eerlijk is eerlijk, ook heb opgezegd. Goddank zijn de stukjes van Rob en San gewoon online te lezen). Maar dan vooral vanwege scherpte en humor, niet omdat je je na het lezen nou echt heel erg verrijkt of veranderd voelt.

Als me in de loop van de dag nog meer moois te binnen schiet, voeg ik het toe aan dit lijstje. Heb je een aanbeveling voor mij? Graag! Oh ja, en ik heb de next opgezegd – sorry Margriet Oostveen en Marcel van Roosmalen. Er is nog niet besloten wat ik nu ga lezen, dus wie een pleidooi wil houden voor of tegen een krant: je komt als geroepen.

1 Comment
  • Dorien on 1 november 2013

    Heb je al een abonnement op De Correspondent?

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht