You Are Viewing

A Blog Post

De Correspondent

Ik ben verliefd op Rob Wijnberg, schreef ik ooit eens. Op zijn boeken en zijn essays in mijn krant. Toen hij in 2010 hoofdredacteur werd, kon ik mijn geluk niet op. We waren een goed team, Rob en ik. Alles wat hij aan nrc.next veranderde kon op mijn goedkeuring rekenen. Minder koppen die ik online al gesneld had, meer paginagrote achtergronden en uitleg bij complexe situaties. ‘Duiding’ noemt Rob dat, en hoewel het nogal een schools woord is, vreet ik Robs duiding als chocola.

En toen kwam die idioot, de hoofdredacteur van En Errrr Cee, die zei dat het weer de andere kant op moest. Dat kwam doordat Rob geen koningin op de voorpagina had gezet op prinsesjesdag. Mijn chocola werd weer ingeruild voor korte berichten over de oorlog in Syrië (die ik niet snap zonder Rob), in welk Westers land er nou nog steeds geen homohuwelijk is en welk PVV-kamerlid deze week iets doms zei. Allemaal dingen die ik al op nu.nl gezien heb voordat ik naar bed ga, en dus niet de volgende ochtend weer bij mijn ontbijt wil.

Toen De Correspondent begon, meldde ik me meteen aan als lid, net als inmiddels 13.496 anderen. Allemaal mensen die Rob en zijn chocola missen. Wanneer binnen 24 dagen de vijftienduizend behaald wordt (moehaha! Wat denk je zelf?) gaat de boel van start en zal er weer dagelijks duiding, achtergrond en lange artikelen gepubliceerd worden door een shitload van mijn helden. Hoera voor chocola!

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht