You Are Viewing

A Blog Post

Glanzend nieuwe cadeaus

We zijn ziekig deze week, allevier. Ik zet de door oorontsteking en griep geteisterde kinderen voor Mary Poppins (uit 1964 en nog altijd goed) en kruip achter de laptop.

Op zoek naar sinterklaas-inspiratie surf ik langs mijn favoriete webwinkeltjes en maak lijstjes met cadeau-ideeën voor de meisjes. Ze hebben alles al, inderdaad, en wat ze nog niet hebben wil ik meestal niet in huis. Lelijk, rolbevestigend speelgoed dat meestal herrie maakt, roze of paars is en nooit langer dan één jaar meegaat. Een nieuw prul op de plasticberg.

Op Apartment Therapy lees ik een pleidooi voor tweedehands kopen. Het is geen erg spannend stuk, de doelgroep is waarschijnlijk een stuk Amerikaanser en minder milieubewust dan ik. Gelijk heeft de schrijfster wel.
Interessanter zijn de reacties. Zoals de schrijfster die ‘hundreds’ uitgaf aan glanzend nieuwe cadeaus voor haar twee maanden oude zoontje. Hij sliep dwars door kerst heen en twee weken later lag alles voor minder dan de helft in de winkel.

Stupid Americans, denk ik, lekker veilig moreel superieur. Even later oppert een van die stupids een briljante stelregel voor cadeaufestijnen:

Something you want, something you need, something to wear and something to read.

Een perfecte balans die waarschijnlijk in veel gezinnen al ongemerkt toegepast wordt. En die ik nu ga gebruiken om de verdeling tussen want en need een beetje in balans te houden. To wear en to read krijg je er als bonus bij. Al zou je die pyjama of muts anders vast ook wel gekregen hebben, het geeft fijn volume aan de verwennerij. En voor een nieuw boek moet je elke gelegenheid aangrijpen natuurlijk.

P.S. De verdeling van rijkdom in Amerika. Hoe men denkt dat het is, hoe men het zou willen en hoe het in werkelijkheid is. Hoe zouden de statistieken van Nederland eruitzien?

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Mail me

Stuur een bericht